Förra helgens 3 rätters middag får ni nu se i bilder!
Inför kommande helg kan ni ju få lite inspiration här.
Kan ju berätta att det är ju givetvis inte jag som fixar middagen här på helgerna utan det står min älskade pojkvän för! Jag är mest bara i vägen, och står och fotar! ;)
Förrätt: Svampsoppa gjord på rödgul trumpetsvamp med batong och kantarellsmör
Varmrätt: Lövbiff med duchessepotatis och konjakssås
Efterrätt: Vit tobleronepannacotta
Förrätten som självklart smakade ÄNNU bättre ur mina nyinköpta Iittala skålar:)
Varmrätten, receptet på duchessepotatisen kan du se i slutet av inlägget!
Den oförglömligt goda efterrätten! (recept i slutet av inlägget)
Vit tobleronepannacotta:
6 port
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
5 st stora vittobleronebitar
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en gryta. Rör ner gelatinet i grädden. Låt grädden svalna. Smält chokladen antingen i mikro eller över vattenbad. Blanda ner chokladen och vaniljsockret i grädden. Häll smeten i 6 små formar eller glas. Låt pannacottan stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera ev. med lite bär.
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
5 st stora vittobleronebitar
1 tsk vaniljsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde och socker i en gryta. Rör ner gelatinet i grädden. Låt grädden svalna. Smält chokladen antingen i mikro eller över vattenbad. Blanda ner chokladen och vaniljsockret i grädden. Häll smeten i 6 små formar eller glas. Låt pannacottan stelna i kylen minst 3 timmar. Garnera ev. med lite bär.
(Lånad bild från kryddburken.se)
Duchessepotatis:
1kg potatis
3st äggulor
3msk smör
3msk grädde
salt&peppar
Koka potatisen, pressa den i en skål.
I med äggulor, smör och grädde. Rör runt med sked, salta och peppra.
Klar för att spritsas! In i ugnen tills den ser smarrig ut!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar