20111117

FARSDAGSGOTT

Till farsdag bakade jag dessa SUPERDUPERMEGAGODA brownies, som var väl uppskattade av alla gäster, och som redan dagen efter var uppätna:) Bra åtgång vill säga, och du bara måste testa detta recept! Kill me if you don't like;) Jag citerar min bror: " hitche va no ien oav goodast kaakor jag ha jiti!" Ja, då förstår ni hur god den är, för min bror har nog ätit kakor förr!;)

 Oooey Gooey Brownies
Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad
150g grovt hackade Marshmallows

1 burk Dulce de Leche*

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde



Gör så här
Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
* Dulce de leche får man genom att koka en burk sötad kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden. Låt burken svalna helt innan den öppnas.

*Jag satte 2dl socker istället för 3, och jag använde mej av 2 st chokladplattor, alltså lite mindre än vad det står i receptet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar