Igår ville vi bara ta det lugnt och fixa god mat hemma, dricka nåt glas och njuta, så vi bestämde oss för en 3 rätters middag och bjöd över Anders:)
Menyn:
Förrätt: Sniglar i vitlökssmör med min hemgjorda batong
Varmrätt: Grillbiffar av nötkött med hasselbackpotatis, smörstekt sparris och rödvinssås a'la Robert
Efterrätt: Hemgjord vaniljpannaccotta med hallon
Oj så gott det var! Jag får skatta mej lycklig som har haft turen att träffa den bästa kocken i världen! Ramsey kan slänga sig i väggen! Jag ser framför mej många sånahär middagar nu i höst/vinter, då man verkligen orkar ta sig tid att stå en hel kväll i köket!
Färsk sparris, mmmm..:) Steks i stekpanna i smör och salt.
Hasselbackspotatisen gör du enkelt genom att sätta ugnen på 225grader. Skala potatisen och skär den i tunna skivor, men inte helt igenom. Lägg potatisen med den skårade sidan uppåt i en form, pensla på smör på varje potatis. Ställ in mitt i ugnen i 25 min.
Ta ut formen och klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd. Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 min, eller tills den är mjuk.
Dessa potäter blir fina att titta på, och är mycket goda!
Varmrätten:
Vaniljpannacotta:
3 dl grädde
1 bladgelatin3 msk socker1 st vaniljstång
1 bladgelatin3 msk socker1 st vaniljstång
1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden med sockret och de hela vaniljstängerna.
2. Lyft upp gelatinbladen utan att krama ur dem och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet.
3. Plocka upp vaniljstången och släng. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
4. Garnera med hallon
(vi gör så att vi skrapar ur vaniljfröna ur stången för att få mer vaniljsmak.)
Ja terviseks!!;)
Rödvinssåsen är kockens eget recept, så den får jag knappast dela med mej av...:)
Hoppas ni blir lite hungriga iaf, och lyxar till det nu imorgon!;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar