Har flera gånger fått äta den godaste batongen jag smakat hemma hos min pojkväns far.
R:s syster är mästare på att baka denna batong, och jag bad om receptet av henne.
Den är så enkel att baka, tar inte många minuter, så vilken amatörkock som helst klarar av denna.
Av degen blev det 4 batonger, tror jag bakar dubbelsats nästa gång, för dom var slut redan dagen efter;)
FREJAS GODA BATONGER MED OST OCH BACON:
½ påse torrjäst
5dl vatten
1tsk salt
2msk olivolja
13dl vetemjöl
Ost till fyllning
Bacon
Rör ut jästen i 37grader varmt vatten. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk i 10min.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem som på bilden.
Strö på riven ost enligt egen smak, ( gouda, min favorit) och vik ihop degen.
Rulla 2 baconskivor runt varje batong (obs! tryck in ändorna av bacon i degen så den hålls) och låt jäsa på plåten i 15-20 min.
Grädda i ugnen i 275grader i ca 15min.
Slutresultatet får ni inte se, för baconskivorna lossnade för mig;) Därför skrev jag obs, kom ihåg att tryck in ändorna av baconet i degen ordentligt för att få det att hållas:)
Men riktigt smaskiga batonger, som inte behöver nåt pålägg! :)
Tack Freja söt, för receptet! <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar